Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Agaat.


  • Je behoort tot: De Vlinderclan.
  • Sterrenbeeld: Tweeling.
  • Geboorte datums: 22 mei t/m 21 juni.
  • Geboorte Totemdier: Het Hert.
  • Geboorte Totemplant: De Koningskaars.

Algemene informatie:

De Agaat is een steen die bescherming geeft en zorgt voor spirituele en geestelijke groei. De Agaat bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding, ook bevordert zij zelfreflectie en concentratie, en brengt lichaam en geest in balans. Agaat is een variant Chalcedoon en kan wit, grijzig, blauw, roodachtig en verschillende bruintinten zijn met smalle banden in verschillende kleuren. Afhankelijk van de kleur en banden onderscheidt men verschillende varianten zoals: Boomagaat, Botswana agaat, Kantagaat, Mosagaat, Turitella agaat, Vuuragaat en Fire crackle agaat. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans.

Werking en Helende krachten:

Aarding, bescherming en stabilisatie. Een Agaat werkt beschermend voor je aura en heeft een positieve invloed op je ogen, huid, darmen, maag, blaas en bloedvaten. Agaat werkt ook beschermend tijdens zwangerschap voor moeder en kind. Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is Agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.

Naast deze algemene eigenschappen hebben Boomagaat, Botswana agaat, Vuuragaat en Fire crackle agaat de volgende aanvullende eigenschappen:

  • Boomagaat werkt sterk aardend en kalmerend. De steen geeft een veilig en beschermd gevoel. Het geeft kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en maakt standvastig. De steen is erg geschikt om te gebruiken voor planten en bomen omdat haar energie heel voedend is. Fysiek heeft het een positieve werking op bacteriële infecties en versterkt het immuunsysteem.
  • Botswana agaat maakt daadkrachtig, doelgericht en helpt zaken in een groter verband zien. Het stimuleert vrijheidsdrang en creativiteit. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop en huid.
  • Vuuragaat werkt niet alleen aardend en beschermend (met name tegen vervloekingen) maar ook vitaliserend. De steen geeft energie, stimuleert seksuele activiteit en helpt van verslavingen afkomen. Fysiek heeft de steen een gunstige werking op maag, zenuwstelsel, hormoonstelsel, bloedsomloop en de ogen.
  • Fire crackle agaat, ook wel 'Crackled Vuuragaat' genoemd, is een Agaat soort die verhit en geverfd is en zo tot zijn unieke uiterlijk komt. Deze Agaat soort wordt vaak ten onrechte onder de naam Vuuragaat verkocht. Vuuragaat is echter van nature oranje/rood tot donkerbruin gekleurd en veel zeldzamer. Wat betreft werking zijn er veel overeenkomsten met natuurlijke Vuuragaat. Fire crackle agaat geeft energie, stimuleert seksuele activiteit en helpt het van verslavingen afkomen. Daarnaast maakt het ook vitaler en kan het helpen bij het voorkomen van een burn-out. Lichamelijk werkt deze Agaat soort vooral in op het voortplantingssysteem en de spijsvertering.

Verzorging: Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: Afhankelijk van kleur. Boomagaat werkt op de Wortelchakra en de Hartchakra, Botswana agaat werkt op de Wortelchakra en de Hartchakra en Fire crackle agaat en Vuuragaat werken op de Wortelchakra en de Heiligbeenchakra.

Etymologie: Agaat is genoemd naar de 'Achates' (tegenwoordig de Drillo genaamd), een rivier in het zuiden van Sicilië waar de steen voor het eerst gevonden werd.

Vindplaatsen voor Agaat zijn o.a.: Brazilië; Uruguay; Italië; Duitsland (in het Zwarte Woud en bij Idar Oberstein); Mexico; India; Afrika en de Verenigde Staten.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemedelstenen.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.