Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Amethist.


  • Je behoort tot: De Kikkerclan.
  • Sterrenbeeld: Schorpioen.
  • Geboorte datums: 24 oktober t/m 22 november.
  • Geboorte Totemdier: De Slang.
  • Geboorte Totemplant: De Distel.

Algemene informatie:

De Amethist is een beschermende en krachtige steen met een spirituele vibratie. Liefde en inzicht voor het goddelijke wordt door de amethist op spiritueel gebied sterk bevorderd. Spirituele wijsheid en onzelfzuchtigheid worden door deze steen vergroot en de Amethist versterkt je intuïtie en kan je geestelijke gaven vergroten. Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijnen kwartsfamilie. 'Groene Amethist' ontstaat door verhitting van paarse Amethist en heet Prasioliet.

Werking en Helende krachten:

Een Amethist kan heel goed worden gebruikt voor waarzeggen met kristallen en meditatie. Deze steen is met name stimulerend voor je derde oog. Slapen met een Amethist bevordert het rustige en intuïtieve dromen. Amethist werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma's en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en - als de steen groot genoeg is - een ruimte kunnen reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen. Fysiek heeft Amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries). De kwarts in Amethistkwarts versterkt de werking van de Amethist.

Verzorging: Amethist kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: De Voorhoofdchakra (ook wel derde oog chakra genoemd) en De Kruinchakra.

Etymologie: Amethist is afgeleid van het Griekse woord 'Amethustos' = tegen de roes of niet bedwelmend en vindt zijn oorsprong in het oude bijgeloof dat de drager ervan beschermd wordt tegen de roeswerking van wijn. Van wijn die gedronken wordt uit een van amethist vervaardigde beker zou men niet dronken kunnen worden.

Vindplaatsen voor Amethist zijn o.a.: Uruguay; Brazilië; Mexico;  West-Australië en Marokko.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte Steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemedelstenen.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.