Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Azuriet.


  • Je behoort tot: De Vlinderclan.
  • Sterrenbeeld: Weegschaal.
  • Geboorte datums: 24 september t/m 23 oktober.
  • Geboorte Totemdier: De Kraai.
  • Geboorte Totemplant: De Klimop.

Algemene informatie:

De Azuriet is een geneeskrachtige steen en geeft sterke inzichten. Ook stimuleert de Azuriet het derde oog van je voorhoofdchakra. Psychische en intuïtieve ontwikkeling en inzichten worden vergroot. Azuriet is een donkerblauwe doorzichtig tot doorschijnende steen en heeft een glasachtige glans. Azuriet in graniet wordt ook wel 'K2 jaspis' genoemd.

Werking en Helende krachten:

Een Azuriet helpt tegen angsten en fobieën, stress en verdriet. Een Azuriet heeft een sterke geneeskrachtige werking, met name voor de keel, tanden, gewrichten, nieren, galblaas, lever, milt, schildklier en botten heeft deze steen een gunstige uitwerking. Ook heeft de Azuriet een reinigende werking op je lichaam en chakra's. Azuriet is een sterk inzichtgevende en geneeskrachtige steen. De steen reinigt en stimuleert het derde oog (voorhoofdchakra) en stimuleert hiermee psychische en intuïtieve ontwikkeling en inzichten. Op emotioneel gebied helpt Azuriet bij angsten en fobieën, stress en verdriet. Lichamelijk heeft Azuriet een sterke geneeskrachtige werking en heeft met name een positieve werking op de keel, tanden, nieren, galblaas, lever, milt, schildklier en botten. De steen heeft een reinigende werking op zowel lichaam, geest als de chakra's.

Toepassingen:

  • Azuriet kan direct op de huid gelegd of gedragen worden.
  • Het kan gebruikt worden als meditatiesteen (eventueel op het voorhoofd leggen).
  • De steen kan verwerkt worden tot een elixer.

Verzorging: Azuriet kan beter niet met water gereinigd worden. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: De Voorhoofdchakra.

Etymologie: Azuriet komt van het Perzische woord 'lazaward' = blauw.

Vindplaatsen voor Azuriet zijn o.a.: De Verenigde Staten; Australië; Frankrijk en Namibië.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.