Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Carneool.


  • Je behoort tot: De Havikclan.
  • Sterrenbeeld: De Leeuw.
  • Geboorte datums: 24 juli t/m 23 augustus.
  • Geboorte Totemdier: De Zalm.
  • Geboorte Totemplant: De Frambozenstruik.

Algemene informatie:

Carneool is een oranjerode Chalcedoon soort. Sarder is een bruinachtige Carneool. De steen is doorschijnend met een matte tot zijdeglans. De Carneool geeft positieve gevoelens, zelfvertrouwen en ondernemingslust. De steen werkt opbeurend en motiverend, geeft zelfvertrouwen en geestelijke rust en bevordert het concentratievermogen.

Werking en Helende krachten:

Een Carneool gaat nachtmerries tegen, en werkt in het algemeen vitaliserend. Carneool beschermt ook tegen negatieve emoties van andere mensen. Ook is een Carneool goed bij een te lage bloeddruk, reuma, suikerziekte, koorts en infecties, en bloedvergiftiging. Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals bijvoorbeeld frigiditeit en impotentie. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

Toepassingen:

  • Carneool kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid.
  • De steen kan verwerkt worden tot een elixer.

Verzorging: Carneool kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: De Heiligbeenchakra.

Etymologie: Carneool is afgeleid van het Latijnse woord 'corneus' = hoornachtig.

Vindplaatsen voor Carneool zijn o.a.: India; Egypte; Saoedi-Arabië; Australië; Brazilië; Duitsland; Tsjechië; Uruguay en Roemenië.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemedelstenen.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.