Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: Chrysoliet.

'ook wel Peridoot of Olivijn genoemd.'


  • Je behoort tot: De Schildpadclan.

  • Sterrenbeeld: Steenbok.
  • Geboorte datums: 23 december t/m 20 januari.
  • Geboorte Totemdier: De Gans.
  • Geboorte Totemplant: De Braamstruik.

Algemene informatie:

Chrysoliet is geelgroen en olijfgroen tot donkergroen. De steen is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige glans. De Chrysoliet is een beschermende en reinigende steen en stimuleert een goed gezichtsvermogen. De steen helpt je om je los te maken van de negatieve invloeden van anderen. De Chrysoliet bevordert zelfstandigheid en assertiviteit en helpt jou je eigen weg te volgen.

Werking en Helende krachten:

Chrysoliet stimuleert het afweersysteem en werkt ook helend bij psoriasis. De Chrysoliet is sowieso aan te raden bij huidproblemen en is ook goed voor je gezichtsvermogen, longen, galblaas, darmen, milt en hart. Chrysoliet is een beschermende en reinigende steen. De steen helpt om je los te maken van de negatieve invloeden van anderen. Het maakt zelfstandig en assertief en helpt je je eigen weg te volgen. Chrysoliet helpt om je eigen fouten te erkennen en ze te corrigeren maar ook om schuldgevoelens, gewetensproblemen, obsessies en opgekropte emoties (zoals woede en jaloezie) los te laten. Chrysoliet heeft een activerend effect, stimuleert de stofwisseling en werkt sterk ontgiftend en stimulerend voor de lever. Het heeft een positieve werking op het hart, longen, galblaas, darmen, thymus (zwezerik), milt en de ogen. Chrysoliet heeft een positief effect op bipolaire stoornissen.

Toepassingen:

  • Chrysoliet kan op of bij het lichaam gedragen worden, (bijvoorkeur op de huid).
  • De steen kan op het lichaam geplaatst worden. Ter hoogte van de lever is dit zeer effectief.

Verzorging: Chrysoliet kan beter niet te lang worden blootgesteld aan (fel) zonlicht want de kan de steen verbleken. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: De Hartchakra.

Vindplaatsen voor Chrysoliet zijn o.a.: De Verenigde Staten; Brazilië; Egypte; Ierland; Rusland; Sri Lanka en Canarische Eilanden.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemedelstenen.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.