Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Heliotroop.

'ook wel Bloedsteen of Hildegard jaspis genoemd.'


  • Je behoort tot: De Schildpadclan.
  • Sterrenbeeld: Stier.
  • Geboorte datums: 21 april t/m 21 mei.
  • Geboorte Totemdier: De Bever.
  • Geboorte Totemplant: De Rode Klaver.

Algemene informatie:

De Heliotroop is een beschermende steen en brengt balans. De steen werkt ook activerend, aardend en geeft moed als je, je uitgeput voelt. Heliotroop helpt je grenzen te stellen en negatieve invloeden buiten te houden. De Heliotroop vergroot tevens het aanpassingsvermogen, het bevordert idealisme en stimuleert de intuïtie, creativiteit en je dromen. Heliotroop of Bloedsteen is een groene steen met rode vlekjes (veroorzaakt door ijzeroxide) en behoort tot de Chalcedoon familie.

Werking en Helende krachten:

Door de Heliotroop onder je kussen te leggen worden dromen helderder en kunnen ze beter worden onthouden. De Heliotroop werkt ook kalmerend bij irritatie en ongeduld, en stimuleert de zelfbeheersing. Heliotroop werkt beschermend, aardend en brengt balans omdat het de kleuren rood en groen en de werking hiervan in zich verenigt. De steen werkt kalmerend bij irritatie, agressie en ongeduld en vergroot hierdoor de zelfbeheersing en controle. Maar de steen werkt ook activerend, opwekkend en geeft moed als men uitgeput en vermoeid is. Heliotroop helpt je grenzen stellen en negatieve invloeden buiten houden. Maar het maakt ook flexibel en vergroot het aanpassingsvermogen. Het bevordert altruïsme en idealisme en stimuleert de intuïtie, creativiteit en dromen. Fysiek heeft de steen ook een evenwichtige werking en neutraliseert. Het werkt ontgiftend voor het bloed. Heeft een positieve werking op de lever, nieren, darmen, milt, blaas en fibromyalgie, restless legs syndroom en stimuleert de stofwisseling, het immuun- en lymfesysteem.

Toepassingen:

  • Heliotroop kan op of bij het lichaam gedragen worden.
  • Voor een diepe slaap kan een schaal met daarin een heliotroop en water naast het bed geplaatst worden.
  • Om het immuunsysteem te versterken kan de steen op de thymusklier gelegd of gedragen worden.

Verzorging: Heliotroop kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: De Wortelchakra en De Hartchakra.

Vindplaatsen voor Heliotroop zijn o.a.: India; Australië; Brazilië; China en Tsjechië.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemedelstenen.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.