Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Jade.

'ook wel Jadeiet en Nefriet genoemd.'


  • Je behoort tot: De Kikkerclan.
  • Sterrenbeeld: Vissen.
  • Geboorte datums: 19 februari t/m 20 maart.
  • Geboorte Totemdier: De Wolf.
  • Geboorte Totemplant: De Weegbree.

Algemene informatie:

Jade brengt evenwicht en rust en is een reinigende en beschermende steen. Jade stimuleert het bedenken en uitvoeren van allerlei ideeën. Jade zorgt voor innerlijke rust, is zuiverend en heeft vooral een harmoniërend effect. Jade kan smaragdgroen tot lichtgroen, geelachtig, bruinachtig en paars van kleur zijn. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans. Jadeiet is naast nefriet, één van de twee steensoorten die Jade genoemd wordt. Er zijn ook verschillende andere gesteente die als imitatie Jade worden verkocht. Meestal wordt hier 'Serpentijn' voor gebruikt. Dit wordt soms verkocht onder de naam 'New Jade', maar dit is geen echte Jade. Van 'New Jade' wordt gezegd, dat het de werking van groene jade benadert.

Werking en Helende krachten:

Reiniging, bescherming en voorspoed. Jade is goed voor de nieren, blaas en de ogen, maagklachten en ontstekingen en is goed tegen reuma. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritaties los te kunnen laten. Het werkt in op het hartchakra en bevordert hiermee gevoelens van liefde en tolerantie. Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hartchakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Fysiek werkt Jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.

Toepassingen:

  • Jade kan op of bij het lichaam gedragen worden.
  • De steen kan in een ruimte geplaatst worden.

Verzorging: Jade kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: De Hartchakra.

Vindplaatsen voor Jade zijn o.a.: De Verenigde Staten; China; Italië; Myanmar; Rusland en het Midden-Oosten.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemedelstenen.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.