Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Obsidiaan.


 • Je behoort tot: De Havikclan.
 • Sterrenbeeld: Boogschutter.
 • Geboorte datums: 23 november t/m 22 december.
 • Geboorte Totemdier: De Uil.
 • Geboorte Totemplant: De Maretak.

Algemene informatie:

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht. Het brengt de kern of oorzaak van dingen (of een ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. Obsidiaan is niet geschikt voor kinderen en onstabiele personen. Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava en wordt dus gevonden in vulkanische gebieden. Het is een opaak zwarte, glasachtige steen soms met witte, grijze of rode vlekjes. Een aantal soorten obsidiaan zijn bijvoorbeeld: Apachetranen (doorzichtige, zwartbruine kiezelsteentjes van obsidiaan), Mahonieobsidiaan (met roodbruine strepen), Sneeuwvlokobsidiaan (met witte of grijze vlekjes) en Regenboogobsidiaan. De steen die als Blauwe obsidiaan verkocht wordt is geen natuurlijke obsidiaan soort (vulkanisch glas) maar blauw gekleurd 'synthetisch glas'.

Werking en Helende krachten:

Obsidiaan beschermt tegen een hoge bloeddruk, ontkalking, verkoudheid, griep en geestelijke vermoeidheid. De steen maakt je bewust van blokkades, trauma’s en beperkende gedrag- en denkpatronen. Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrag- en denkpatronen. De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals Apachetranen of Sneeuwvlokobsidiaan). Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, kramp opheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.

Naast deze algemene eigenschappen hebben de Blauwe obsidiaan, de Mahonieobsidiaan, de Sneeuwvlokobsidiaan, de Regenboogobsidiaan en de Apachetranen de volgende aanvullende eigenschappen:

 • Apachetranen is een mildere vorm van Zwarte obsidiaan. De steen beschermt het aura en neemt negatieve energie in zich op (regelmatig reinigen dus!). Het helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen. De steen verbetert de opname van vitamine C en werkt goed bij spierkrampen.
 • Blauwe obsidiaan bevordert astraal reizen, divinatie en telepathie. Deze steen activeert het keelchakra en heeft daardoor een positieve invloed op communicatie en spraakproblemen. Daarnaast kan de steen een gunstige werking hebben op Alzheimer patiënten en schizofrene.
 • Mahonieobsidiaan zorgt voor een goede aarding, beschermt en geeft kracht in tijden van nood. Het verlicht pijn en verbetert de bloedcirculatie. De energie van Mahonieobsidiaan is zachter dan die van Zwart obsidiaan.
 • Regenboogobsidiaan is een sterk beschermende steen. Het helpt blokkades inzien, bevordert diepe meditatie en verwijdert stress uit het lichaam. De energie van Regenboogobsidiaan is zachter dan die van Zwarte obsidiaan.
 • Sneeuwvlokobsidiaan is een zacht werkende obsidiaan soort en bevordert innerlijke rust en vrede en zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel. Het helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en geeft inzicht. De steen is goed voor de aders, het skelet en de ogen.

NB: omdat Obsidiaan zo effectief negatieve energieën opneemt, is het belangrijk de steen na gebruik onder stromend water te reinigen.

Toepassingen:

 • Voor de fysieke werking van Obsidiaan kan de steen op of bij het lichaam gedragen worden, Mahonieobsidiaan en Sneeuwvlokobsidiaan zijn hier heel geschikt voor.
 • Er kan mee gemediteerd worden, Apachetranen en Regenboogobsidiaan zijn hier heel geschikt voor.
 • Het kan verwerkt worden tot een elixer, wat met name effectief is voor de huid en ogen.

Verzorging: Obsidiaan kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: De Wortelchakra.

Etymologie: Obsidiaan is afgeleid van de Romein 'Obsius'. Hij haalde de eerste obsidiaan uit Ethiopië.

Vindplaatsen voor Obsidiaan zijn o.a.: De Verenigde Staten (in Yellowstone National Park); Mexico; IJsland; Rusland; Guatemala en Schotland.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.