Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Opaal.


 • Je behoort tot: De Havikclan.
 • Sterrenbeeld: Ram.
 • Geboorte datums: 21 maart t/m 20 april.
 • Geboorte Totemdier: De Valk.
 • Geboorte Totemplant: De Paardenbloem.

Algemene informatie:

Opaal is een beschermende en activerende steen. Deze steen maakt levenslustig en optimistisch, origineel en creatief en bevordert interesse in kunst en mooie dingen. De Opaal heeft ook een sterke verbinding met loyaliteit, liefde en passie en (genieten van) seksualiteit. Een opaal kan kleurloos, wit, zwart, roze, oranje en sterk iriserend zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glas- tot harsachtige glans. Er bestaan verschillende soorten vaak afhankelijk van kleur, bijvoorbeeld: Hyaliet (kleurloos), Cacholong (wit), Vuuropaal (oranje met parelmoerglans), Edelopaal (sterk iriserend), Andesopaal, Gyrasolopaal en Chrysopaal. Dendrietopaal heeft insluitsels en wordt ook wel Merliniet genoemd. Opaliet of Opaline is 'synthetische opaal'.

Werking en Helende krachten:

De Opaal stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Deze steen bevordert de stofwisseling en reguleert de bloeddruk, werkt ook positief in op maag en hart. Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren.

Naast deze algemene eigenschappen hebben Andesopaal, Gyrasolopaal, Vuuropaal en Opaliet de volgende aanvullende eigenschappen:

 • Andesopaal is een steen die heel sociaal georiënteerd is. De steen maakt gastvrij, onzelfzuchtig, altruïstisch en hartelijk. Het helpt om verlegenheid, schaamte en remmingen los te laten. Andesopaal is goed voor hartklachten en stimuleert dagdromen.
 • Gyrasolopaal bevordert innerlijke rust, geeft inzicht in het onderbewuste en helpt tegen spanningen, gezwollen lymfe en andere klachten aan de lymfeklieren.
 • Vuuropaal is een dynamische en vitaliserende steen. Het maakt enthousiast, spontaan, levendig, impulsief, vrolijk en geeft hoop en steun. De steen stimuleert veranderingen, nieuwe ideeën en initiatieven en zet aan tot handelen. Vuuropaal kan opgekropte emoties naar boven laten komen en beschermt tegen gevaar. Fysiek is Vuuropaal goed bij energiegebrek en heeft een positieve werking op de geslachtsorganen, nieren, onderrug en onderbuik en darmen.
 • Opaliet werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt je om je staande te houden in belastende situaties. Spiritueel helpt het je om goed geaard in een meditatieve toestand te komen. Lichamelijk verwarmt Opaliet het lichaam, het ontspant en maakt de spieren soepel. De steen heeft een positieve werking op de longen.

Toepassingen.

 • Opaal kan op of bij het lichaam gedragen worden, Vuuropaal is hier heel geschikt voor.
 • Opaal kan op het lichaam geplaatst worden, Chrysopaal is hier heel geschikt voor. Dit is met name effectief op het hart.
 • Er kan met een Opaal steen gemediteerd worden.

Verzorging: Opaal kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: Allemaal.

Vindplaatsen voor Opaal zijn o.a.: Australië; Mexico; Peru; Zuid-Amerika; Groot-Brittannië; Canada; Honduras en Slowakije.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemedelstenen.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.