Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Rozenkwarts.


  • Je behoort tot: De Kikkerclan.
  • Sterrenbeeld: Kreeft.
  • Geboorte datums: 22 juni t/m 23 juli.
  • Geboorte Totemdier: De Specht.
  • Geboorte Totemplant: De Wilde Roos.

Algemene informatie:

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. Ze brengt inspiratie en creativiteit. De steen werkt sterk in op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. Rozenkwarts bevordert harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties en bevordert de zelfacceptatie. Rozenkwarts is roze van kleur en behoort tot de kwartsfamilie. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans.

Werking en Helende krachten:

Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en is daarom ook geschikt voor baby’s en kinderen. De Rozenkwarts werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert medeleven en behulpzaamheid. Ook stimuleert Rozenkwarts de doorbloeding, sterkt het hart en is een steen die de vruchtbaarheid stimuleert. Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Verzorging: Rozenkwarts kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: De Hartchakra.

Vindplaatsen voor Rozenkwarts zijn o.a.: Brazilië; Madagaskar; Duitsland; Finland; Rusland; de Verenigde Staten; Zuid-Afrika; Namibië en Japan.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemedelstenen.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.