Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Topaas.


  • Je behoort tot: De Schildpadclan.
  • Sterrenbeeld: Maagd.
  • Geboorte datums: 24 augustus t/m 23 september.
  • Geboorte Totemdier: De Bruine Beer.
  • Geboorte Totemplant: Het Viooltje.

Algemene informatie:

De Topaas kan je helpen om je weg te vinden en leren vertrouwen op je eigen innerlijke bron van kennis en wijsheid. De Topaas helpt om doelen te stellen en om die doelen te bereiken. Deze steen bevordert medeleven, openheid, vreugde en voorspoed. Het brengt de energiebanen (Meridianen) in balans en stimuleert de creativiteit. Een Topaas is vaak wijnrood of strogeel maar kan ook wit, grijs, groen, blauw of oranje zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. Door geelbruine Topaas te verhitten verandert deze in een roze of rode kleur. Door Topaas bloot te stelling aan straling wordt een blauwe kleur verkregen.

Werking en Helende krachten:

De Topaas helpt om spanningen te verdrijven, en om die reden helpt de topaas ook goed bij depressiviteit en slapeloosheid. Topaas is ook heel geschikt om de aura te reinigen. Topaas is een zonnige steen die op een zachte manier ontwikkeling (geestelijk en spiritueel) en zelfverwezenlijking stimuleert. De steen helpt je, je eigen weg te vinden en te volgen te vertrouwen op je eigen innerlijke bron aan kennis en wijsheid. Het helpt je doelen stellen en om die doelen te bereiken. De steen bevordert empathie, openheid, eerlijkheid, waarheid, vreugde en voorspoed. Het brengt de energiebanen (meridianen) in balans en stimuleert artistieke creativiteit. Fysiek brengt de steen de spijsvertering en stofwisseling in evenwicht en versterkt de zenuwen. Het stimuleert verbrandingsprocessen en smaak maar heeft ook een positieve invloed op anorexia.

Verzorging: Topaas kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: Afhankelijk van kleur. Gele en gouden Topaas werkt op de Zonnevlechtchakra, Blauwe Topaas werkt op de keelchakra en voorhoofdchakra, Mystic Topaas op de hartchakra, voorhoofdchakra en kruinchakra en Witte Topaas werkt op de kruinchakra.

Vindplaatsen van Topaas zijn o.a.: Brazilië; Rusland; Noord-Amerika; Sri Lanka; Australië; Pakistan; Afrika; Afghanistan; Birma; China; Madagaskar; Namibië; Nigeria; Zimbabwe; Noord-Ierland en Schotland.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.