Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemedelsteen: De Turkoois.


  • Je behoort tot: De Vlinderclan.
  • Sterrenbeeld: Waterman.
  • Geboorte datums: 21 januari t/m 18 februari.
  • Geboorte Totemdier: De Otter.
  • Geboorte Totemplant: De Varen.

Algemene informatie:

Turkoois is een gelukssteen, het is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Turkoois bevordert zelfinzicht en helpt je te zien hoe je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, en gaat hierdoor een slachtoffergevoel en zelfdestructief gedrag tegen. Turkoois is hemelblauw, groenblauw of appelgroen van kleur. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot vettige glans. Omdat het een zeldzaam gesteente is wordt Turkoois vaak nagemaakt door 'Howliet' of 'Magnesiet' te verven. Ook worden kleine Turkoois deeltjes, te klein om te verwerken, gemalen en vervolgens samengeperst (of gereconstrueerd) tot een grotere steen.

Werking en Helende krachten:

Turkoois werkt kalmerend en zorgt voor innerlijke rust. Zij versterkt de intuïtie en brengt evenwicht. Turkoois heeft een positieve werking op paniekaanvallen, depressies en stemmingswisselingen. Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het brengt evenwicht: Turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Turkoois werkt inzichtgevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans. Fysiek werkt de steen pijnstillend, kramp opheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.

Verzorging: Turkoois niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden. Turkoois kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. (Voor meer info over de verzorging klik hier.)

Chakra's: De Keelchakra.

Vindplaatsen voor Turkoois zijn o.a.: De Verenigde Staten; Mexico; Afghanistan; Iran; Israël; Rusland; Oost-Duitsland; Polen; China; Tibet en Australië.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte steen graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.