Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemplant: De Klimop.


  • Je behoort tot: De Vlinderclan.
  • Sterrenbeeld: Weegschaal.
  • Geboorte datums: 24 sep. t/m 23 okt.
  • Geboorte Totemdier: De Kraai.
  • Geboorte Totemedelsteen: Azuriet.

Algemeen:

De klimop groeit op vochtige, voedselrijke grond langs muren en tegen bomen waaraan de plant zich met korte luchtwortels vastklampt, en doet dit zonder uit die bomen voedsel te betrekken. In het bos zie je de klimop vaak op de grond liggend. Hij bloeit van augustus tot oktober en de kleine zwarte bessen rijpen in de winter en voorzien in voedsel voor hongerige vogels. Het is een altijd groene plant die zich in spiralen omhoog slingert en gedijt in de donkere helft van het jaar. Hij bloeit van augustus tot oktober en de kleine zwarte bessen rijpen in de winter en voorzien in voedsel voor hongerige vogels. Medicinaal werd de klimop alleen heel voorzichtig gebruikt, bij sommige kuren voor de huid, omdat ze giftig is. Klimop geldt als een symbool voor wedergeboorte en het feit dat hij eeuwig groen bleef werd als symbool gezien voor de overleving van de levensessentie. De plant is van grote betekenis voor Kraaien. Zij wijst op de noodzaak taai te zijn en door te zetten, vooral in tijden van tegenspoed of grote verandering.

Helende krachten:

Bij uitwendig gebruik is klimopblad werkzaam bij cellulitis. Een afkooksel kan ook worden gebruikt bij brandwonden en zweren. Thee wordt afgeraden omdat ze giftig is, homeopathisch werkt het bij een overactieve schildklier.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte plant graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemplanten.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.