Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemplant: De Rode Klaver.


  • Je behoort tot: De Schildpadclan.
  • Sterrenbeeld: Stier.
  • Geboorte datums: 21 april t/m 21 mei.
  • Geboorte Totemdier: De Bever.
  • Geboorte Totemedelsteen: De Heliotroop.

Algemeen:

Deze plant groeit in het wild in Europa en Noord-Amerika. Het is een vaste plant met een samengesteld, drietallig blad en roze tot rode bloemen. De rode klaver produceert honing maar niet zoveel als de witte klaver. Rode klaver groeit ook goed in weiden waar hij de stikstof in de grond bindt. De bloeiende toppen worden gebruikt voor natuurlijke medicijnen. Rode klaver is een overblijvende plant die in het grasland voorkomt en was een totemplant bij veel van de Noord-Amerikaanse Indianenstammen. Rode klaver voorziet de bodem van stikstof en voorziet bijen van een rijke bron van nectar die een heerlijke honing oplevert. Daarnaast wordt rode klaver geteeld als veevoer. De Indianen gebruikten rode klaver medicinaal, maar dit kwam ook voor in de Europese volksgeneeskunde. Je bent geboren in de tijd dat alles in de natuur zich ontwikkelt, nieuw leven schiet overal wortel, en Moederaarde stabiliseert zich. Het is de tijd van de Stier geborenen, die het meest aards en zelfs het meest materialistisch zijn van alle tekens.

Helende krachten:

De bloemen van rode klaver versterken de urineproductie en de bloedsomloop. De rode klaver wordt gebruikt in de behandeling van huidklachten zoals psoriasis, borstkanker, kanker van de eierstokken, verschillende chronische ziekten en droge hoest. Rode klaver wordt meestal als thee gebruikt, 15 gram gedroogde bloemen in 250ml water laten trekken (+/- 15 minuten) en daarvan drie kopen per dag drinken. De plant werd beschouwd als een middel tegen constipatie, hetgeen een prachtige is voor het vastzitten en niet kunnen loslaten waar het Stier principe soms inderdaad mee worstelt. Ook bij gebrekkige eetlust wordt Rode Klaver gebruikt. Van de bloemblaadjes kun je thee trekken, en die stimuleren de lever, de galblaas en dat heeft een kalmerende werking.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte plant graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemplanten.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.