Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemplant: De Varen.


  • Je behoort tot: De Vlinderclan.
  • Sterrenbeeld: Waterman.
  • Geboorte datums: 21 jan. t/m 18 feb.
  • Geboorte Totemdier: De Otter.
  • Geboorte Totemedelsteen: De Turkoois.

Algemeen:

Varens hebben een overblijvende, ondergrondse wortelstok, en meerdere bladen met een meestal duidelijk te onderscheiden bladsteel en een bladschijf, ze worden gerekend tot de oudste planten ter wereld. Ze behoren tot de pioniers in de donkere oerwouden. Altijd groen, overblijvend en welig groeiend op schaduwrijke plaatsen, in de bossen en tussen de rotsen. De indianen maakten van de wortelstok een infusie tegen hoesten en ademhalingsproblemen. En het diende als reinigend middel voor het wassen van uitwendige wonden. Evenals hun totemplant bezit je als Otter het vermogen om met de wind mee te buigen en je aan te passen, alhoewel je dat niet minder hardnekkig maakt.

Helende krachten:

Als je last hebt van een muggenbeet maak je het blad van een varen fijn en wrijf je daarmee over de muggenbeet om de jeuk te laten verdwijnen. Je moet wel uitkijken want varens zijn giftig. Vroeger kookte men varens en ging in bad met dit water omdat het zou helpen tegen jicht.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte plant graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemplanten.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.