Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemplant: De Weegbree.


  • Je behoort tot: De Kikkerclan.
  • Sterrenbeeld: Vissen.
  • Geboorte datums: 19 februari t/m 20 maart.
  • Geboorte Totemdier: De Wolf.
  • Geboorte Totemedelsteen: De Jade.

Algemeen:

Het plantje verscheen zo'n 4000 jaar geleden op aarde. Klaarblijkelijk noemden de Indianen de weegbree 'de voetstap der blanke mensen', omdat dit plantje overal verscheen in Amerika waar de Europeanen gekomen waren. Dit is eigenlijk een onaanzienlijk plantje, soms vertrapt door mensen, maar de Weegbree staat al eeuwen bekend als een medicinale plant, vooral door zijn helende eigenschappen bij verwondingen. Net zoals de totemplant, bezit je als Wolf de veelzijdige gaven op het terrein van genezen. Je bent troostend en geruststellend. Maar net zoals de weegbree moet je wel goed in de aarde geworteld zijn om te gedijen.

Helende krachten:

Als je een wondje hebt leg je er een gekneusd vers weegbree blad op. Het werkt antibacterieel en tegen ontstekingen. Bij hoofdpijn kun je weegbree over je slapen wrijven tot het sap er uit komt. Weegbree vermindert uitslag door gordelroos. Weegbree helpt door ermee te spoelen bij pijnlijk en bloedend tandvlees, ontstekingen in de mond en herpes blaasjes.  Men gebruikte de plant bij het oplossen van slijm ,met name bij spijsverteringsstoornissen als ontsteking van maagslijmvlies en slokdarm. De verse bladeren legde men op insectenbeten en bij snij wonden of zweren.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte plant graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemplanten.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.