Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Geboorte Totemplant: Het Viooltje.


  • Je behoort tot: De Schildpadclan.
  • Sterrenbeeld: Maagd.
  • Geboorte datums: 24 aug. t/m 23 sep.
  • Geboorte Totemdier: De Bruine Beer.
  • Geboorte Totemedelsteen: De Topaas.

Algemeen:

Het driekleurig viooltje is een symbool voor de vrije gedachte. In de kunst en literatuur (poëzie) werd het viooltje veelvuldig gebruikt. De bloemkleur is violet of paars, geel en wit. Driekantig, meervoudig of vanaf de voet vertakte rechtopstaande holle stengel. Het heeft onderaan hartvormige, naar boven toe smaller wordende, langwerpige, gekartelde bladeren. Het viooltje groeit dicht op de grond en evenals hun totemplant uiten Bruine Beren hun tederheid vaak door praktische bezigheden die dicht bij de aarde blijven.

Helende krachten:

Het viooltje werkt genezend en ontstekingsremmend en heeft slijmoplossende eigenschappen. Uitwendig wordt het gebruikt bij huidaandoeningen en in gorgeldranken bij mond- en keelinfecties. Ook wordt het viooltje gebruikt bij de behandeling van hoge bloeddruk, verkoudheid en indigestie. Thee van viooltjes helpt bij hoest en verkoudheid. Je kunt verse, stukgemaakte viooltjes met melk mengen en gebruiken als kompres bij verwondingen.


Wilt u deze uitleg van uw geboorte plant graag hebben klik u dan op de link (klik hier), u krijgt dan een pdf-bestand dat u kunt opslaan.

Terug naar Geboorte Totemplanten.


Terug naar Kracht- en Totemdieren.