Kracht- en Totemdieren.

Ruimte voor je slogan

Hoe vind je je totemdier?

De indianen hebben zich altijd al verbonden gevoeld met de kracht en de uitstraling van dieren en benadrukten dat in hun naamgeving. Ouders gaven hun kinderen een karakteristieke naam, waarmee ze het kind de kracht toewensten die het in zijn leven nodig zou hebben. Door een kind naar een dier te noemen kreeg het als het ware de eigenschappen van dat dier mee. Een dier gedraagt zich puur primitief en is continu bezig met overleven.. De mens kan daar nog veel van leren, immers, wij mensen komen steeds verder af te staan van ons eigen oer gedrag, waarin wij reageerden vanuit ons instinct. Wij leren nu al van kleins af aan onze intuïtie te negeren, terwijl dat eigenlijk een van de belangrijkste overlevingsmechanismen is. In het oer gedrag van dieren liggen wijze levenslessen besloten. de totem leert jou hoe je met jouw eigen gedrag en karaktereigenschappen kunt overleven. Een totemdier kun je niet   vinden, hij vindt jou! Wanneer de tijd er rijp voor is zul je het weten. Hoe kom je erachter wat jouw krachtdier is? Bestudeer het gedrag van het dier en kijk wat dit jou te vertellen heeft, bijvoorbeeld is het een groepsdier of een leeft het alleen, hoe beschermt het dier zich tegen   vijanden en waar leeft het? Je kunt ook de symboliek/mythologie van het dier bestuderen en kijken met welke cultuur het dier sterk is verbonden of met welke god/godin. Elk dier bezit individuele talenten en gaven. Door bestudering daarvan komen je te weten hoe het dier je kan helpen ontwikkelen in je eigen leven. Als je nog niet weet wat je krachtdier is kun je jezelf een aantal vragen stellen. Onderstaande vragen zijn bedoeld om je na te laten denken over welk dier belangrijk is in je leven. Er zijn geen goede of foute antwoorden. Alleen jij kunt weten welke krachtdieren geschikt zijn voor je reis.

  1. Vraag jezelf af welk dier een belangrijke rol heeft gespeeld in je wereld. (Als je dat niet zeker weet, maak dan een lijstje met diere die je interesseren of een diepe indruk hebben gemaakt op jou.)
  2. Tot welk dier voel jij je het meest aangetrokken?
  3. Als je naar de dierentuin gaat is er dan een dier dat je perse wil zien?
  4. Van welk dier wil je op dit moment het meest weten en welk dier vond je als kind al interessant?
  5. Voor welk dier ben je heel erg bang of intrigeert je het meest of welk dier duikt steeds weer op in je leven? (Hou een dagboekje bij van dieren die steeds weer opduiken in je dromen of die je tegenkomt. Hoe gedroeg het dier zich tegenover jou, hoe was het contact met het dier?)
  6. Ga ergens zitten waar je alleen kunt zijn om te mediteren. Ga stil zitten en vraag je krachtdier om zich aan jou bekend te maken.

We willen misschien vooral mooie, sterke grote dieren als totemdier, maar waarom geen regenworm, die feilloos de weg weet onder de grond en zich in tweeën kan laten hakken en dan als twee wormen verder leeft??

Terug naar Kracht & Totemdieren.


Vervolg.

Mitakuye Oyasin.

(We are all related)